Anmeldelse: Starlite Campbell Band: Blueberry pie

Starlite Campbell Band er britisk duo bestående af ægteparret Suzy Starlite (bas, vokal) og Simon Campbell (guitar, vokal). Blueberry pie er parrets første album, om end de tidligere har udsendt ambient-kompositionen ”Happiness in halos” og samarbejdet i hinandens bands.

Blueberry pie er det dog ikke ambient, der er på programmet, men derimod blues og bluesrock. Der lægges hårdt ud med ”Walkin’ out the door” med et Hammondorgel-drevet groove, der er en åbenlys hilsen til Booker T & the MG’s’ klassiker ”Green onions”. Snart sætter nogle onde guitar-licks dog ind, og sammen bygger guitar og orgel en stadig mere intens atmosfære op frem mod et dundrende crescendo. Et rigtig godt åbningsnummer!

Atmosfære er der også masser af på næste nummer, ”I need a light”, stadig med orglet – spillet af Jonny Henderson – i en central rolle, suppleret af en funky basgang, ringlende bækkener og wah-wah-pedal. Det er lækkert dragende.

”You’re so good for me” er hårdtpumpet, maskulin bluesrock, mens Starlite Campbell Band på ”Cry over you” sætter tempoet ned i en slow blues, der giver mindelser om salig Alvin Lees 1990’er-produktion (tænk f.eks. ”The bluest blues” fra Nineteeninetyfour).

Mere traditionel blues er der over ”Say what you want”, hvor Danny Boy Sanchez gæster på mundharmonika og giver nummeret en herlig Chicago-stemning. Samtidig drives musikken frem af Steve Gibsons veloplagte trommespil – et højdepunkt på albummet.

Endnu et højdepunkt indtræffer med titelnummeret, en folk’et sag med smukke vokalharmonier og elegant bottleneck-spil af Simon Campbell.

Suzy Starlite overtager for første gang leadvokalen på ”Guilty”, endnu en bluesrock-ballade gennemvædet af Hammondorgel-toner, der brydes af Simon Campbell bidende guitarlinjer. Campbells vokal – hvis klang kan minde om Elvis Costellos, men uden dennes mannerismer – vender tilbage på den guitardrevne boogie ”Empire”.

Denne anmelder er altid til fals for noget god slide-guitar, og det er der masser af på den morsomme ”Don’t get me wrong”, der også byder på veloplagt elklaver-spil fra Jonny Henderson.

Herpå følger et instrumentalnummer med den velvalgte titel ”Shimmy”, hvor en ualmindelig veloplagt rytmesektion lægger bunden for Campbell og Hendersons skiftende improvisationer. Herligt!

Til slut går der natklubstemning i den med ”Thrill me”, en elegant, soulfuld slow blues, der stemningsmæssigt er beslægtet med Charles Brown, men efterhånden udvikler sig til et vehicle for fornemt, B.B. King-inspireret guitarspil fra Simon Campbell, hvorefter Jonny Henderson igen får lov til at udfolde sine talenter på Hammondorglet. En flot finale på albummet.

Blueberry pie er en lovende debut fra Starlite Campbell Band, der overbeviser med smagfulde arrangementer, et varieret repertoire – hvor alle sangene er skrevet af Starlite og Campbell i fællesskab – stilfuldt og medrivende guitarspil og først og fremmest en evne til at sætte en stemning, som man som lytter kan forsvinde helt ind i fra start til slut.

Reklamer

2 thoughts on “Anmeldelse: Starlite Campbell Band: Blueberry pie

 1. Tak så meget for sådan en tankevækkende, detaljeret og inspirerende gennemgang af ‘Blueberry Pie’.
  Tak også for at støtte Starlite Campbell Band og musikken vi skaber!
  Vi er beærede over!!
  (I hope that translated ok)

  Thank you so much for such a thoughtful, detailed and inspiring review of ‘Blueberry Pie’.
  Thank you also for supporting the Starlite Campbell Band and the music we create!
  We are honoured!!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s