Anmeldelse: Tina Bednoff and the Cocktailers: Jump, sister, jump

En gang imellem bliver man som anmelder – eller bare musikelsker – taget på sengen. En kunstner eller et album, man aldrig har hørt om før, dukker op og viser sig at være noget, man ville ønske, at man havde kendt til meget længere.

Et sådant tilfælde dumpede ind ad min brevsprække forleden i form af Jump, sister, jump fra finske Tina Bednoff and the Cocktailers, en kvartet fra, som de skriver, ”the shady red light district of Helsinki”!

Tina Bednoff & co. spiller en skøn blanding af jump blues, rhythm & blues og tidlig Chicago blues, med små afstikkere til classic female blues, soul blues, rock ’n’ roll og swing. Memphis Minnie, Louis Jordan og Junior Parker nævnes som nogle af inspirationskilderne, ligesom albummet indeholder covers af Johnny Otis (”Aged and mellow”), Jesse Mae Robinson (”Gonna catch me a rat”) og Sister Wynona Carr (”Ding dong daddy”). Resten af sangene er skrevet af bandmedlemmerne selv, som ud over sanger/guitarist Bednoff tæller Ville ”Doc” Tolvanen på klaver, Long John Rantapuro på bas, Honey Aaltonen på trommer og Jani Ahtiainen på percussion.

Jump, sister, jump hensætter lytteren til skiftevis en juke joint i Chicago og en natklub i New York i 1940’erne eller begyndelsen af 1950’erne. Tina Bednoff har en stærk vokal med den helt rigtige mængde af patina, og hendes guitarspil sidder bare lige i øjet, hvad enten det er swingende jazzet som på ”Gonna catch me a rat” eller råt og bluesy som på ”Dream man blues”. Hun bliver perfekt matchet af bandet, hvor ikke mindst pianisten Tolvanen imponerer. Trommeslager Altonen præsterer en herlig, slurred duet-vokal på ”Bedknobs rockin’”.

Albummet er stort set optaget live i studiet med ganske få overdubs, og det må have været en fest, for det swinger aldeles sublimt! Coverversionerne er pragtfulde, og de mange originale numre fanger ånden og ikke mindst kvaliteten fra rhythm & blues’ens storhedstid.

Jump, sister, jump er simpelthen noget af det bedste, jeg har hørt i lang tid, og jeg kan kun give Tina Bednoff and the Cocktailers min største anbefaling. Lad os håbe, de lægger vejen forbi de danske bluesscener snart.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s